15 July 2011

Скариди натюр с чесън в хрупкава купа



Лято, слънце и голям град. Уви, освен морската храна няма ниищо което да ми напомня за плаж и море :). Обичам морски дарове и риба, и водорасли дори, но избягвах да ги готвя у дома. Страхувах се от провал... Престраших се! Приготвих си скариди натюр, които за мое учудване станаха много, много вкусни. За да е пълен разкоша си приготвих една хрупкава купа от питка за дюнер и хапвайки скариди си отчупвах от купата :) Нужни са ви:

500 гр. скариди(ползвах обелени)

1 глава чесън

зехтин

тортила или питка за дюнер


В тефлонов тиган нагрявам мазнината, запържвам за кратко чесън - нарязан на филии и добавям скаридите. Скаридите са готови когато останат на мазнина. Посолих накрая. Върху скаридите преди да ги похапна изтисках сока на половин лимон.
Идеята за купа я видях оттук. За да е по-гъвкава питката я пуснах за няколко секунди в микровълновата на висока мощност. На обратната страна на тефлонова тава за мъфини я разположих и оставих да се пече около 10 минути в предварително нагрята до 200 градуса фурна. Купата беше много хрупкава, дори мисля да препичам питка за дюнер начупен на парченца. Парченцата подносени със сос биха успешно заменили чипс, при това без излишни калории и мазнини :) Да ви е сладко :)

2 comments:

  1. Много лесна рецепта и звучи чудесно. Благодаря ти и аз обичам точно този тип скаридки.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...