18 April 2017

Сурови бонбони с бадемов тахан - no-bake almond butter oat balls


Сурови бонбони с бадемов тахан
Сурови бонбони с бадемов тахан

Сурови бонбони с бадемов тахан - записвам рецептата и тук в моя своебразен дневник :) Получиха се вкусни и могат да бъдат изменяни и допълвани :)
Нужни са ядков тахан, овесени ядки, подсладител (по желание), какао, може да се добавят и кокосови стърготини, стафиди. Експериментирайте, но и си записвайте продуктите които ползвате, за да възпроизведете бонбоните отново следващия път :)

Сурови бонбони с бадемов тахан
12-15 бонбона
200 гр. бадемов тахан
50 грама фини овесени ядки (ползвах безглутенови)
50 грама мед или кленов сироп (по желание, може да пропуснете, аз пропускам според настроението)
1 с.л. какао около 15 грама

За овалване:
Ползвах пудра от изсушени малини. Резливият кисел вкус на малината идеално контрастира на ядковия вкус на бонбоните.

Всички продукти се смесват. Оставя се да почине около 30 минути в хладилник. 
Ако ядковия тахан е с повече мазнини може да се наложи да се добавят и малко повече овесени ядки, но първо пробвайте с малко количество.  
Правят  се топки колкото орех, овалват се или в какао, или в малинов прах, или в каквото пожелаете:) 
Да ви е сладко:)
Сурови бонбони с бадемов тахан
Сурови бонбони с бадемов тахан
п.п. не прекалявайте вкусни са но и носят добър калориен приход за тялото :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...